RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Луценка відмовилися оприлюднити дані про арештоване майно оточення Януковича: з'явився важливий документ

ГПУ не розголошує інформацію про арештоване майно соратників колишнього президента України Віктора Януковича станом на січень 2018 року, хоча в минулому році аналогічна інформація розкривалася.

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит голови експертної організації StateWatch Гліба Канівського, передає "Українська правда".

Серед іншого, у ГПУ запитували перелік і сума арештованого майна в межах і за межами України Віктора Януковича, міністрів і їх заступників уряду Миколи Азарова, а також депутатів Верховної Ради всіх скликань, які перебувають у розшуку.

Генпрокуратура заявляє, що чинним законодавством та внутрішніми документами ГПУ не передбачено "накопичення інформації з потрібним критеріям", а складання єдиного переліку арештованого майна неможливе без вивчення окремих кримінальних справ.

Гліб Канєвський звернув увагу, що Генпрокуратура відмовила в наданні інформації про арештоване майно саме після недавнього скандалу навколо невдало засекреченої спецконфіскації грошей Януковича.

"Це може свідчити про намагання приховати будь-які деталі про активи втікачів, аби у суспільства було менше питань безпосередньо до генпрокурора Юрія Луценка ", - вважає глава StateWatch.

Докладніше про ситуацію навколо конфіскації вкрадених оточенням екс-президента грошей читайте в матеріалі "Апостроф": Загроза для кожного: що не так із поверненням грошей Януковича Україні