RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Політика підвищення ставок: експерт пояснив реальну важливість кремлівського списку США для України

США грає на "підвищення ставок" проти Росії, хоча українське питання і не є для них ключовим.

Про це військовий експерт і блогер Олексій Арестович розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Він зазначив, що головним для США є питання втручання Росії у вибори президента країни і конкуренція на газовому ринку. При цьому, вважає експерт, саме Україна є слабким місцем Росії.

"Ми бачимо чітку політику підвищення ставок. У грудні [помічник президента Росії Владислав] Сурков скасував зустріч з [представником Держдепу США по Україні Куртом] Волкером, коли не захотів зустрічатися з ним - і тоді пішли Javelin з боку США, ставка піднялася. Росії будуть показувати: будете впиратися, буде все дорожче і дорожче вам це обходиться. а ось цей комплекс санкцій не пов'язаний безпосередньо з українським питанням, тільки з втручанням Росії у американські вибори. Але нам добре, тому що маргіналізується путінський режим, а значить - маргіналізуються всі його дії і риторика. Це репутаційний удар, з цими людьми нікому не рекомендовано мати справу. Внесли навіть Лаврова, зазвичай же дипломатів залишають, щоб через когось розмовляти", - повідомив Арестович.

Хоча США і не опублікували закриту частину доповіді з доказами злочинів людей з першої частини, але можна бути впевненими, що там всі докази є, вважає експерт.

Детальніше читайте в інтерв'ю Олексія Арестович "Апострофу" Україна - слабке місце Росії, американці в нього б'ють.