RU  UA  EN

Понеділок, 24 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 червня

23 червня

22 червня

Всі новини

Не можна погоджуватися на умови Путіна по миротворцям - Андрій Ніколаєнко

Україна не повинна погоджуватися на запропонований Росією варіант введення миротворців на Донбас, оскільки він суперечить інтересам нашої держави і не містить в собі механізмів вирішення конфлікту.

Про це заявив лідер політичної партії "ОСНОВА" Андрій Ніколаєнко в ефірі телеканалу ZIK.

"У російському варіанті документа ми бачимо повторення тез, які задекларовані ще в Мінських домовленостях. Втім, ми не бачимо чіткої "дорожньої карти", визначених термінів, послідовності - це значно ускладнює перспективи реалізації домовленостей. Саме ці нюанси використовує Росія, коли намагається звинуватити в чимось Україну. Нібито, спочатку нам потрібно міняти Конституцію, приймати Закон про вибори, але немає наголосу на компоненті безпеки", - зазначив Ніколаєнко.

Він також зазначив, що російська сторона навмисно затягує переговори, пропонуючи невигідний для України варіант розгортання миротворчої місії на Донбасі.

"Має бути чітка логіка реалізації тих чи інших домовленостей. І, відповідно, я не дуже сподіваюся на якісь результати зустрічей Курта Волкера з російською стороною. Останній раз аспектами переговорів були тільки мандат і формат розгортання миротворчої місії. Тобто, я вважаю, що на ті умови, на яких нам пропонує цих миротворців Володимир Путін, погоджуватися однозначно не можна. Але іншого виходу, ніж через розгортання миротворчої місії з широким мандатом - обов'язково з цивільною міжнародною адміністрацією і перехідним періодом - іншого виходу я також не бачу", - додав Ніколаєнко.

Крім того, глава партії "ОСНОВА" підкреслив: незважаючи на сумніви в ефективності Мінських домовленостей, спочатку потрібно виробити інший набір домовленостей, а потім говорити про зміну переговорного формату.

"Я знаю, що американська сторона також поступово еволюціонує в своєму підході до переговорів про введення миротворців на Донбас. Тому, перш ніж говорити про те, що Мінськ може бути замінений, потрібно виробити інший набір домовленостей, тез і формату переговорів", - констатував Ніколаєнко .

"Коли на чолі України буде команда фахівців, що мають велику підтримку народу, ми зможемо ставити власний порядок денний", - резюмував Ніколаєнко.