RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​Його свідчення не допоможуть: в ГПУ пояснили, як Порошенко може прискорити розслідування розстрілів на Майдані

Глава департаменту спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк розповів, як Порошенко може посприяти розслідуванню справ Майдану.

За його словами, безпосередня участь в суді президента не прискорить процес розслідування і притягнення винних до відповідальності.

"Ні, це жодним чином не впливає на сам процес. Як на мене, прискорити його президент може, якщо, використовуючи власні повноваження, зокрема право законодавчої ініціативи, організує через Верховну Раду удосконалення кримінально-процесуального законодавства," - каже Горбатюк.

Головним внеском Порошенка могла б бути законодавча ініціатива по відновленню повноважень слідчих прокуратури, частина яких була втрачена. На даний момент, за словами Горбатюка, слідчі прокуратури не можуть реєструвати і розслідувати нових справ, тільки завершувати старі. Якщо ж встановлюється якийсь новий епізод справи, надходять заяви про злочини, слідчі не можуть внести відомості в ЕРДР.

Нагадаємо, що сьогодні Петро Порошенко повинен виступити в суді у справі про державну зраду Віктора Януковича в якості свідка.

Про розслідування справ Майдану читайте також висловлювання Сергія Горбатюка стосовно конфліктів в генеральній прокуратурі.