RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Імперія зла: в Україні озвучили неприємний прогноз, чи зможе світова спільнота "заспокоїти" Путіна

У світової спільноти навряд чи вийде незабаром приборкати президента РФ Володимира Путіна.

Таке припущення в інтерв'ю "Апострофу" зробив політик і дипломат, колишній представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Роман Безсмертний.

Він зазначає, що в світі спостерігається існування двох протилежних систем - демократичної, яка сповідує домінанту права людини, і тоталітарної, яка сповідує просто охлократичний вибір. В даному контексті він наводить як приклад Ірак, Білорусь і Росію і протилежну їм ідеологію європейських держав. Він також нагадав, що геополітики відносили територію Росії до Хартленду - тоталітарної системі, яка є джерелом напруги в світі.

"Світ поки не знайшов відповіді на ці питання. Я не вірю, що він швидко вгамує Путіна, не бачу бажання робити це, попри розуміння того, що, як казав президент Рейган, імперія зла не зупиниться. Вона отримала перепочинок, змінила колеса, колії та шпали, а потім почала рух у тому ж напрямку, в якому їхала довгі роки свого існування", - резюмував Безсмертний.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - На переговорах щодо Донбасу Путін поводився інфантильно та втратив межу - Роман Безсмертний.