RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Другий термін Порошенко під загрозою: озвучено несподіваний сценарій

Якщо у нинішнього президента України Петра Порошенка не залишиться шансів на майбутніх виборах, він може зробити пост прем'єр-міністра головним в країні і спробувати зайняти його.

Про це пише експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко в своїй статті для "Апострофа".

На його думку, якщо до початку осені 2018 року стане очевидно, що шансів на другий президентський термін у Порошенка немає, то швидше за все відбудеться розпуск Верховної Ради і / або конституційна реформа, яка зробить прем'єра персоною №1 у владі. Як стверджує експерт, пост прем'єр-міністра захоче зайняти Порошенко.

В якості ж альтернативного варіанту на пост президента можна запропонувати когось із вірних союзників.

"Швидше за все, таким кандидатом може бути генпрокурор Юрій Луценко. В якості альтернативи розглядаються перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко або київський мер Віталій Кличко. Однак відповідні рішення є "кризовими" для Петра Порошенка. Якщо вони і будуть прийматися, то в останній момент - не раніше осені цього року ", - пише Петренко.

Детальніше про плани влади на прийдешні вибори читайте в матеріалі "Апострофа": "В Порошенка вже вигадали, як зберегти йому владу: багато вирішиться до осені".