RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Деркач вважає, що Гонтареву замість звільнення слід притягнути до кримінальної відповідальності

Главу НБУ Валерію Гонтареву потрібно притягнути до кримінальної відповідальності, а не просто звільнити з посади. Про це на сторінці в Фейсбук написав нардеп Андрій Деркач, коментуючи своє голосування проти відставки голови Нацбанку.

За словами Деркача, який єдиний проголосував проти, голосування за відставку Гонтаревої - це можливість для неї уникнути відповідальності.

"Я вважаю, що Гонтареву потрібно притягнути до кримінальної відповідальності, а не звільняти. Саме тому не голосував за її відставку в такому форматі. Упевнений, до відповідальності будуть притягнуті і всі адвокати Гонтаревої в ВР, які перетворили сьогодні звіт усміхненої екс-глави НБУ в справжній фарс", - написав Деркач.

Депутат зазначив, що депутати ВР сьогодні активно захищали Гонтареву, хоча її досягнення ніяк не поліпшили життя людей.

"Доходи громадян через політику НБУ з моменту призначення Гонтаревої впали майже в три рази. На момент призначення Гонтаревої, долар був по 12. На сьогодні вона сягнула позначки 30. За цей час знецінилися пенсії і зарплати українців. За її керівництва НБУ було підірвано стан фінансового сектора", - зазначив Деркач.

Нардеп нагадав, що ще в 2016 році виступив з ініціативою створити тимчасову слідчу комісію, яка, за його словами, повинна була розібратися з розкраданням коштів Нацбанку керівництвом.

"Це і торгівля облігаціями внутрішньої державної позики через афілійовані банки. І порушення законодавства під час прийняття рішень про невмотивоване закриття комерційних банків, що призвело до втрати громадянами банківських вкладів. І спекуляція на курсі гривні. І знецінення заощаджень людей. Але комісія створена не була", - написав Деркач.

Як відомо, сьогодні Рада відправила у відставку главу НБУ Валерію Гонтареву. Новим главою Нацбанку став Яків Смолій.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика