RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Росії вказали, наскільки Захід і Кремль готові на угоду з українського питання

Якщо Російська Федерація не піде на поступки з українського питання, то і Захід не буде готовий примусити до них Москву.

Про це "Апострофу" заявив російський політолог Дмитро Орєшкін.

"Думаю, Заходу було досить важко домогтися такого високого ступеня солідарності в засудженні дій Москви. Скоординована висилка дипломатів настільки великою кількістю країн (через справу про отруєння Сергія Скрипаля в Британії, - ред.) є безпрецедентною. Але це демонстративна акція, яку деякі держави підтримали чисто символічно, виславши одного або двох дипломатів", - сказав він.

Орєшкін додав, що мав можливість переконатися в розмовах з американськими і європейськими політологами і політиками, що ситуація всередині Заходу зовсім не така однозначна. Так, у тій же Франції багато людей хотіли б продовжувати business as usual (бізнес як звичайно), тому що їм необхідні недорогі енергоресурси, потрібно займатися бізнесом з Росією.

"Я думаю, що значну частину ресурсів атлантичної солідарності використовували на демонстративну висилку дипломатів. Те, що настільки ж консолідовану позицію вдасться сформувати з питання України, мені здається сумнівним. Одна справа короткострокова акція, а інше - довгострокові економічні інтереси", - підкреслив експерт.

За його словами, істотних змін на українському напрямку навряд чи варто очікувати. Хоча у путінській Росії все більш важкий стан і все більш зрозуміло, що необхідно якимось чином знімати вантаж проблем. І його, напевно, якось зніматимуть.

"Але не так швидко. Тому що відразу після виборів це починати Путіну (президенту РФ Володимиру Путіну, - ред.) не зовсім престижно. Прямо відразу йти на угоду з Заходом він сам ще не готовий. Та й Захід не готовий посилювати на нього тиск по українській частині", - сказав він.

Разом з тим, Орєшкін додав, що реальна політика, у всякому разі путінська, завжди діє перш, ніж повідомляє.

"Коли Крим анексували, нікому ніякі інформаційні зливи не забезпечували. А якщо зараз забезпечують ("зливи" про можливе вирішення Кремлем "проблеми Донбасу", - ред.), значить, вважають це правильним і потрібним. Випадкових витоків у Кремлі не буває, тому що миттєво вирахують автора цього витоку і покарають. Значить, це раціональний і прорахований крок з якимись очікуваними для цієї людини наслідками", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Кремль тестує ліквідацію ДНР-ЛНР: чого чекати найближчим часом.