RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Чорна діра: названо головні проблеми в України і Росії з окупованим Донбасом

Ані Україна, ані Росія не хочуть приймати під свою відповідальність окуповані частини Донецької і Луганської областей.

Про це у своїй колонці на "Апострофі" пише російський політолог Дмитро Орєшкін.

"В Путіна на Донбасі немає виходу: ні туди, ні сюди. Сурковська стратегія полягала в тому, щоб впихнути це вугілля назад за комір Петру Порошенку. Щоб Україна платила за розбитий посуд, а реальна політична, ідеологічна та силова складові через місцеві органи влади залежали від Москви", - відзначає він.

В даному контексті він також вказує на проблеми, які очікують Україну в разі повернення окупованого Донбасу.

"Це, напевно, було б ідеальним варіантом для РФ, але в Україні розуміють же, що якщо й брати цю територію назад, то її треба дуже жорстко "чистити" в сенсі зміни місцевого політичного класу, який представлений бойовими командирами, досить відмороженими", - вважає Орєшкін.

З огляду на це політолог прогнозує, що рішення конфлікту малоймовірно.

"Проблема, на мій погляд, полягає в тому, що ні в Києві, ні в Москві не хочуть цю токсичну територію приймати в зону своєї відповідальності. Причому для Путіна це удвічі контрпродуктивніше, бо разом з цією "чорною дірою" він отримає ще й міжнародний осуд. Я думаю, що найбільш ймовірно, що нічого не станеться: буде підтримуватися таке ж безперспективне топтання на місці", - резюмує Орєшкін.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - В Путіна залишилося два поганих варіанти в Сирії, на Донбасі виходу теж немає.