RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Не тільки "корисних ідіотів": в Україні розповіли, кого Кремль буде використовувати для розкачки ситуації в країні

Кремль, швидше за все, буде використовувати широкий спектр методів для впливу на майбутні українські вибори.

Про це розповів "Апострофу" експерт "Українського інституту майбутнього" Ігар Тишкевич.

Зокрема, за його словами, багато акцій крайніх правих і крайніх лівих політичних сил виглядають як відверті провокації.

"Росія приховано фінансує як праві, так і ліві партії та створює поле для розкачки населення. Деякі акції наших крайніх правих і крайніх лівих іноді з точки зору політичної боротьби абсолютно нелогічні, а з точки зору провокації суспільства – так. У 40-50-х роках у підручниках КДБ це називалося "використанням корисних ідіотів". Ось в Україні використовують і будуть використовувати корисних ідіотів"- зазначає експерт.

Крім того, на думку Тишкевича, Кремль буде впливати на політичну ситуацію в Україні і через інші канали: проросійськи орієнтованих людей, сили, які мають бізнес-інтереси в Росії і впливові медіа, які будуть розгойдувати політичну і соціальну ситуацію в країні. А також, швидше за все, Москва буде намагатися впливати через своїх західних партнерів.

"Росія може через дружні до неї політичні партії в Європі намагатися або посилати сигнали, або протидіяти певним проявам української політики, що в результаті також буде впливати на вибори", - вважає експерт.

Нагадаємо, докладніше про те, як буде Росія впливати на українські вибори, читайте в матеріалі "Апострофа": Кремль готує Україні кілька сценаріїв: чого чекати в наступному році.