RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Забудуть про "Новоросію": Україні порадили, як повернути симпатії жителів окупованого Донбасу

Жителі окупованих районів Донецької та Луганської області незабаром забудуть про так звану "Новоросію", якщо Україна створить сприятливі умови на цих територіях.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" озвучила угорський політик і громадський діяч українського походження Ярослава Хортяні.

"Ну, будуть деякі люди, які переїдуть в Росію. Але більшість захоче жити в Україні, тому що і тим людям набридла війна. Повірте, якщо наша держава створить умови, відбудує ті території, створить робочі місця, ті частини країни почнуть процвітати. Вони за рік забудуть про "Новоросію" і все, що вони понапридумували. Але це треба робити розумно, толерантно і не шкодувати на це кошти", - вважає вона.

При цьому на заперечення про те, що Україна не має коштів на відновлення Хортяні відповіла, що їх могла б надати Європа.

"Я маю надію, що Європа готова була б їх надати, якби вона мала гарантії, що ці гроші точно підуть на відбудову тих територій. Бо ми для них є захистом, тилом Європи. Уявіть собі, якби України впала, де зараз була б Росія? У Парижі. А я не хочу цього, і в Парижі цього не хочуть", - пояснила вона.

Також читайте повний текст інтерв'ю на "Апострофі": Є декілька "путіних", а шанси України повернути Крим і Донбас - 90% - європейський політик.