RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Помилки виборців виправляються кров'ю: відомий журналіст спрогнозував небезпечний для України сценарій Кремля

Якщо на виборах 2019 року українці виберуть проросійського президента, то будуть змушені змивати цю помилку власною кров'ю.

Фрагмент неопублікованого інтерв'ю про це з відомим українським журналістом Віталієм Портніковим опублікував у своєму Facebook журналіст "Радіо Свобода" Віталій Циганков.

"Росія може створити в Україні атмосферу тотальної дестабілізації, хаосу, смерті – хоча б намагатиметься це робити. А може утриматися від таких дій. Питання, на чиєму боці Росія буде грати, які політичні сили будуть їй більш зручні", - розповів Портников.

Він нагадав, що в Україні тільки три президенти прийшли до влади без згоди Кремля, - Леонід Кравчук в 1991 році, Віктор Ющенко в 2004 році і Петро Порошенко в 2014 році, - і прихід до влади кожного з них був пов'язаний з певним катаклізмом: розпадом СРСР або революціями.

"У ситуації не-катаклізму Росія завжди досягає успіху, так як її заангажованість в українські політичні процеси залишається величезною. Тут працюють російські пропагандистські канали, проросійські політичні діячі, проросійські пропагандисти, які називають себе "українськими журналістами". Це лобі представлено починаючи з тих, хто відкрито працює на Москву, до тих, хто працює на "патріотичному полі". Я їх називаю "російськими агентами в вишиванках", ім'я їм - легіон, і це найнебезпечніша п'ята колона в Москві. Це угруповання в вишиванках і стане трунарем України. 2019 й рік може стати воротами в таку катастрофу", - зауважив журналіст.

Так, на виборах 2019 року проукраїнський кандидат зможе перемогти тільки в разі катаклізму, в той час як інакше українцям доведеться пройти через ще одну революцію, яка змете проросійського агента в вишиванках разом з групою його прихильників, і відновить ситуацію, що склалася після Майдану в 2014 році.

"Але це буде через кров. Українська проблема в тому, що помилки українських виборців виправляються ними власною кров'ю", - підсумував Портников.

Про підготовку політиків до виборів 2019 року читайте в матеріалі "Апострофа" - В Україні почалося "полювання за головами": на що зробить ставку Порошенко і чим відповість Аваков.