RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Санкції - дурниця: з'явилося пояснення, як Трамп допомагає Росії заробляти мільярди доларів

Зростання цін на нафту після висловлювань президента США Дональда Трампа посилює економіку Росії і нівелює вплив санкцій.

Про це "Апострофу" розповів журналіст, оглядач-міжнародник Іван Яковина.

Він нагадав, що Росія повністю залежить від нафти і газу. У разі зростання цін на ці види палива на 20% російська економіка отримує десятки мільярдів доларів в місяць.

"Для порівняння: Україна намагається вибити з МВФ протягом року 5 мільярдів доларів, і це велике досягнення, якщо хоча б один приходить. У той же час просто через парочку заяв Трампа ціна на нафту зростає до такого ступеня, що Росія отримує десятки мільярдів доларів протягом одного року. Це дасть росіянам величезні ресурси, й інші різні санкції не матимуть впливу на економіку", - пояснив Яковина.

При цьому він зазначив, що санкції мають вплив тільки на людей, яким заборонений виїзд і тим, чиї активи були арештовані на Заході.

"Але для економіки Росії в цілому ці санкції – просто дурниця, тому що підвищення нафтових цін вливає гігантські гроші в російську економіку", - резюмував він.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі": Путін хоче повернути Донбас на своїх умовах, Україні буде дуже важко відмовитися - відомий журналіст.