RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Топ-корупціонерів хочуть залишити без покарання: в Україні вказали на велику проблему

Норма Закону про Вищий антикорупційний суд, яка забороняє новоствореному відомству приймати до розгляду апеляційні скарги на судові рішення, прийняті судами першої інстанції і тих, що не набрали чинності, залишить безкарними українських топ-корупціонерів.

Про це "Апострофу" повідомили антикорупціонери.

"Спочатку в проекті була норма, яка передбачала, що рішення суду першої інстанції, навіть тих звичайних судів, які зараз розглядають ці справи, будуть оскаржуватися в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду. Потім цю норму змінили. Звичайно, це величезна проблема", - сказав директор НАБУ Артем Ситник.

У свою чергу юрист Центру протидії корупції Анастасія Красносільская звернула увагу на те, що завдяки цій нормі нинішні корупціонери зможуть уникнути відповідальності.

"Це убезпечує фігурантів розслідувань НАБУ від правосуддя нормального незалежного суду. Іншого пояснення цьому немає. Насіров, Мартиненко, син Авакова, Поляков-Розенблат – це все ті справи, які вже передані до суду. І всі ці справи, незалежно від того, скільки вони будуть слухатися у першій інстанції, у апеляції також не потраплять в антикорупційний суд після його створення, вони всі залишаться на розгляді старих судів, які не здатні нормально розглядати справи", - сказала вона.

За словами юриста, НАБУ вже передало до суду 135 справ, а до моменту створення спеціалізованого антикорупційного суду їх число може збільшитися до 200. І всі ці справи "в антикорупційний суд вже не потраплять - ні в першій інстанції, ні в апеляції".

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Суд буде, але сядуть не всі: в Україні розгорається новий гучний скандал.