RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Порошенко і Меркель помилилися щодо Путіна: Портников пояснив, як саме

Донбас для Путіна - не тягар, а пастка, за допомогою якої він намагається дестабілізувати Україну.

Таку думку висловив український журналіст і публіцист Віталій Портников в колонці для "Громадське".

"Не здивуюся, якщо після повідомлення помічника президента Росії Юрія Ушакова почнуть говорити про те, що зустріч Меркель і Путіна реанімувала "нормандський формат" на найвищому рівні і відправка миротворців на Донбас - це вже не пропозиція Заходу і України, а реальність, з якою змушена рахуватися Росія. Але всі ці припущення мають сенс, тільки якщо погодитися з ідеєю, що Путін хоче піти з Донбасу, що окуповані території для нього - це тягар. Так можуть думати і Меркель, і Макрон, і Порошенко. Але це - помилкова оцінка", - вважає Портников.

Журналіст переконаний, що Донбас для Путіна - "не тягар, а пастка, за допомогою якої він намагається дестабілізувати нашу країну".

"Ніяких миротворців, які могли б замінити окупаційну владу, він допускати на Донбас не збирається. Тягар для Путіна - саме існування України і єдність Європейського Союзу. І його пропозиції, як правило, спрямовані на вирішення саме цих проблем", - підкреслив Портников.

Як повідомляв "Апостроф", канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін 18 серпня провели переговори, в ході яких обговорили ситуацію на сході України.