RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Активісти зажадали вибачень від топ-кандидатів в президенти: названо причини

В Україні стартувала всеукраїнська акція прямої дії "За що мають вибачитися політики?" Її ініціатори - громадські активісти, які вимагають від політиків – кандидатів у президенти – публічно визнати і вибачитися за свої провали, яких вони припустилися у минулому.

Про це заявили представники коаліції громадських організацій, куди зокрема входять ГО "СТРУМ. Самоврядування територій - розвиток українських можливостей", Всеукраїнська профспілка працівників фізичної культури і спорту, Конфедерація "Демократичні профспілки України", ГО "Антикорупційний громадянський рух "Україна - європейський вибір", БФ "Інтеграція".

"Для того, щоб захистити себе від розчарувань після обману кандидатів щодо завідомо нездійсненних обіцянок, громадськість має вимагати від політиків визнання та вибачення за ті порожні обіцянки, які вони надавали під час своїх каденцій або за той час, коли вони були на тих чи інших посадах", - переконаний представник громадської організації "СТРУМ" Андрій Подзега.

При цьому організатори акції обіцяють надіслати усім топ-кандидатам чіткі інструкції з вибачень.

"Юлія Тимошенко має вибачитися за газовий контракт, який завдав Україні мільярдних збитків і зробив її залежною від Кремля, а також за недоречне "хіхікання" з Путіним у дні російської агресії проти Грузії. Лідер партії "Громадянська позиція", колишній міністр оборони Анатолій Гриценко має вибачитися за рекордний розпродаж української армії під час керування Міністерством оборони України. Лідер "Опозиційного блоку" Юрій Бойко має вибачитися за особисту багаторічну підтримку злочинного режиму Януковичу, за відмову визнати Росію агресором і за відмову підтримати вступ України до НАТО та ЄС. Чинний президент Петро Порошенко, який за словами активістів єдиний, хто вибачився за невиконану обіцянку швидко завершити АТО, мав би також вибачитися за зростання курсу долара та досі незавершену судову реформу", - деталізував Вадим Циганок, представник Всеукраїнської профспілки працівників фізичної культури і спорту.

"Щоб у нас була довіра народу, ці факти потребують вибачень від цих великих політиків, які хочуть керувати нами від нашого начебто імені", - пояснив Циганок.

Як розповіли активісти, вони вже побували у партійних офісах Житомира, Кропивницького та Херсону.

"Реакція була різною, одні поставились із розумінням інші – ні. Партія ВО "Батьківщина" взагалі вважає, що учасники ініціативи діють за вказівками американського політтехнолога Манафорта, який перебуває в американській в’язниці. Про це у п’ятницю на прес конференції оголосив Сергій Соболєв", - повідомила співголова Конфедерації "Демократичні профспілки України" Галюк.

"Замість того, аби вибачитися, політики вдаються до відвертих дурниць. Ми думали йти у регіональні штаби, тепер з тим самим питанням ми підемо до центральних штабів партій. Відповідальність має стати невід’ємною частиною української політики" – підсумував Циганок.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: