RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Стало відомо про підтримку Скрипалем вторгнення військ Путіна до Криму і на Донбас

Отруєний в британському Солсбері екс-полковник ГРУ Росії Сергій Скрипаль підтримував точку зору влади РФ про анексію Криму і не вірив, що в конфлікті на Донбасі беруть участь російські військові.

Про це повідомляє видання The Guardian, посилаючись на інформацію з книги журналіста BBC Марка Урбана The Skripal Files, яка вийде в Великобританії 4 жовтня.

У виданні Урбана є серія інтерв'ю, де Скрипаль за рік до отруєння розповідає про підтримку багатьох кремлівських тез. Проживаючи в Солсбері він постійно дивився російський Перший канал і багато в чому підтримував точку зору влади РФ, наприклад, про анексію Криму в 2014 році. Він також відмовлявся вірити в участь російських військових у конфлікті на сході України.

Крім того, автор книги зазначає, що після п'яти тижнів, проведених в комі, Скрипаль зіткнувся з "серйозними психологічними проблемами", відмовляючись вірити, що до його отруєння можуть бути причетна російська влада.

Як раніше повідомляв "Апостроф", за даними британських спецслужб, Сергія і Юлію Скрипаль отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок" співробітники ГРУ РФ Олександр Петров і Руслан Бошіров. Пізніше з'ясувалося, що під ім'ям Руслан Бошіров ховається полковник ГРУ Анатолій Чепіга, який отримав звання Героя Росії.