RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Верховній Раді підготували альтернативний проект бюджету-2019

Альтернативний урядовому проект Державного бюджету на 2019 рік від «Батьківщини» стане бюджетом розвитку, а не проїдання.

Про це заявив голова підкомітету з питань державного фінансового контролю та діяльності Рахункової палати Комітету ВРУ з питань бюджету, заступник голови «Батьківщини» Іван Крулько.

«Батьківщина», на відміну від інших фракцій, ретельно проаналізувала урядовий проект бюджету, і фактично виробила новий кошторис. Ми знайшли 357 млрд грн додаткового ресурсу: від детінізації економіки, від деофшоризації. Ми намагаємось змусити олігархів почати платити податки, а митницю – чесно збирати платежі. Це вже принесе до бюджету 200 млрд грн додатково», – пояснив політик.

Ще один резерв для наповнення бюджету – скоротити кількість субсидій через зменшення тарифів на комунальні послуги, додав представник фракції. На його думку, влада подала «дембельський» бюджет на 2019 рік, у якому немає розвитку.

«Цей бюджет складався владою, яка вже йде. Це такий собі «дембельський» бюджет: там немає ідеї, немає напрямків для розвитку. Бюджет склали абияк, а далі – буде як буде…», – зауважив парламентарій.

За словами Крулька, додаткові надходження «Батьківщина» хоче скерувати на збільшення соціальних стандартів: для того, щоб оживити купівельну спроможність людей, а також дати поштовх для малого і середнього бізнесу.

Також у партії Юлії Тимошенко пропонують збільшити мінімальні заробітні плати та пенсії, створити спеціальний фонд, який зможе надавати гранти для інноваційних проектів, для ІТ- технологій, щоб молоді українці не виїжджали за кордон, а мали можливості реалізувати себе в Україні, також передбачена підтримка наших військових та виділення коштів на національну безпеку.

«У нас баланс бюджету витриманий – копієчка до копієчки. Ми показали, де можна взяти і показали, куди гроші треба скерувати. І це якраз той професійний державницький підхід, який має демонструвати кожна фракція. Якщо уряд дослухається до наших пропозицій, бюджет стане більш народним і стане бюджетом розвитку, а не бюджетом проїдання», – підсумував Крулько.