RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Вибухи в Ічні: в Раді висловилися про проблеми зберігання боєприпасів

Недбале зберігання боєприпасів, особливо в районах, що знаходяться на напрямках ймовірного просування сил противника під час нападу, є неприпустимим.

Про це народний депутат фракції Партії "Блок Петра Порошенка", член Комітету з питань національної безпеки і оборони, Голова парламентської делегації в ПА НАТО Ірина Фриз заявила в ефірі телеканалу "Прямий".

"Вибух боєприпасів на військових складах в місті Ічня Чернігівської області далеко не перша НП такого роду. Відповідно, ми маємо глобальну проблему, яку можна вирішити в рамках впровадження окремої цільової державної програми зберігання боєприпасів за стандартами НАТО. Ця програма повинна передбачати комплекс урядових заходів, спрямований на збереження обороноздатності нашої держави. Місця зберігання боєприпасів повинні бути інженерно обладнані і передбачати обов'язкове закрите зберігання. Це особливо важливо, враховуючи те, що деякі боєприпаси не виробляються в Україні ", - сказала парламентарій.

Нардеп також наголосила на необхідності негайного впровадження відповідної Держпрограми з використанням коштів стабілізаційного фонду.

"Я розумію, що вартість повного інженерного обладнання всіх складів велика, втім, я також розумію, що зволікання підвищує ризики і створює загрозу як для цивільного населення, так і для обороноздатності держави. Тому переконана, що відкладання комплексних заходів за відповідною програмою, є особливо небезпечним з огляду на те, що з кожним роком стан боєприпасів, що зберігаються відкритим способом, погіршується, що може сприяти повторення вибухів ", - заявила політик.

Нагадаємо, у ніч на вівторок, 9 жовтня, близько 3:30 ночі, сталася детонація на великих складах боєприпасів неподалік від села Дружба на південь від міста Ічня на Чернігівщині.

Як повідомляв "Апостроф", стало відомо, що соцмережі бурхливо обговорюють вибухи на військових складах під Ічнею.