RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Сидить в Раді: в СБУ розповіли про невдалий головному сепаратистів Бессарабії

Лідером так званої "Бессарабської народної ради" повинен був стати один з чинних депутатів Верховної Ради України.

Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак у своїй промові на "Ukrainian week in London", повідомляє "Прямий".

"Ми змушені були в квітні 2015 року році взяти бронегрупи, наш спецназ, слідчих і вночі зробити 700 кілометровий марш з Краматорська до Одеси. Щоб потім провести одночасно обшуки, затримання, вилучення вибухівки і так далі. Планувалося підірвати міст через Дністровський лиман, а також через Дністер і оголосити про створення Бессарабської народної ради ", - повідомив Грицак.

Він акцентував увагу на тому, що лідером "Бессарабської народної ради" повинен був стати чинний депутат Верховної Ради України, який і зараз засідає в парламенті.

"Підірвавши ці два мости, Південна Бессарабія стала б відрізаною від основної частини України і потім з території Придністров'я повинні були зайти так звані "зелені чоловічки". Там дислокуються тисячі російських солдатів і офіцерів. Планувалося створити Бессарабський" народна рада "і звідти розвинути свій наступ "Російської весни" в надрах Молдови, Румунії. Ми поламали ці плани. Про це мало хто знає, але це наша робота ", - зазначив Грицак.

У той же час, народний депутат Мустафа Найєм уточнив, главою сепаратистів повинен був стати член парламентської групи "Відродження" і правоохоронного комітету Віталій Барвіненко.

"Якщо прізвище цього депутата не готовий назвати глава СБУ, це можу зробити я. Це член парламентської групи "Відродження" і правоохоронного комітету Віталій Барвіненко. Сподіваюся, слідом за звинуваченням піде подання про зняття недоторканності", - написав Найєм в Twitter.

У свою чергу, Барвіненко на своїй сторінці в Facebook заперечує звинувачення на свою адресу.

"Звинувачення на мою адресу про створення будь-яких сепаратистських рухів - нічим не обґрунтовані вигадки нардепа Мустафи Найєма", - підкреслив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше співробітники СБУ затримали координатора групи інформаційної підтримки так званого "Народної Ради Бессарабії". У нього вилучили записну книжку з нотатками, які свідчать про його контакти з представниками терористичних організацій ЛНР і ДНР.