RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Тимошенко емоційно відреагувала на рішення щодо підвищення цін на газ для населення: подробиці

Кандидат в президенти України Юлія Тимошенко назвала рішення Кабміну щодо цін на газ для населення "справжнім шоком" для українців.

Про це йдеться в офіційній заяві на сайті ВО "Батьківщина".

"Для абсолютної більшості людей в країні - це справжній шок. І це ще одна катастрофа, яка штовхає українців в таку нішу бідності, з якої вийти вже практично буде дуже важко. Чому сталося це підвищення цін на газ, а як наслідок - тарифів на тепло? Тому що кращі родовища України вже розібрані. І за ті 7 місяців, які залишилися до завершення їх влади, вони, добуваючи газ з наших власних українських родовищ, хочуть покласти назад в свої офшорні рахунки мільярди. За рахунок кожної української родини", - впевнена політик.

Крім того, Тимошенко нагадала, що підвищення ціни на газ відбувається на тлі зменшення кількості сімей, які отримують субсидію, що ще більше погіршує ситуацію самозабезпечення громадян.

"І паралельно з цим ще скасовуються субсидії, які багато людей отримували в попередні роки. Скасовуються субсидії, навіть якщо одна людина з сім'ї поїхала працювати за кордон, навіть якщо вони десь там комусь перерахували пенсії. І це масове скасування субсидій - це ще один удар по українцях. Відбувається так, як я і попереджала. Що спочатку підвищать ціни на газ і тепло, а потім скасують субсидії, які були просто тимчасовим знеболюючим засобом", - уточнила вона.