RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Якщо Порошенко програє: з'явився небезпечний прогноз для Донбасу

Де-факто канцлер Німеччини Ангела Меркель була одним з ідеологів Мінських угод, які не працюють. Тому напевно вона захоче вирішити питання Донбасу до свого відходу, або хоча б постарається утримати напрямок до мирного врегулювання.

Таку думку в коментарі "Апострофу", висловив народний депутат від фракції "Батьківщина", член групи з міжпарламентських зв'язків з Німеччиною Олексій Рябчин.

При цьому, за його словами, канцлер покаже і в ході візиту до України, і в майбутньому, що Україна залишається в пріоритеті у Німеччині. Всі обіцянки Берліна Києву будуть виконуватися незалежно від того, хто буде на чолі ХДС. Тобто не буде підтримки анексії Криму та політики Росії на Донбасі.

У свою чергу колишній перший заступник "іноземного" комітету Верховної Ради Тарас Чорновіл вважає, що в разі провалу Порошенка на виборах процес врегулювання взагалі зупиниться, а Меркель залишить переговори в так званому нормандському форматі.

"Я дуже серйозно припускаю, що якщо Порошенко не виграє кампанію, Німеччина буде згортати участь в нормандському форматі. Меркель втомилася від нього. Він не приносить їй політичних плюсів, будучи серйозним головним болем через розбіжності з німецьким бізнесом в силу санкцій. У неї зобов'язання перед Порошенко, але вона нікому іншому нічого не обіцяла", - сказав Чорновіл "Апострофу".

Чого чекати від візиту Ангели Меркель в Україну читайте в матеріалі "Апострофа" - Війна за газ і Донбас: заради чого Меркель прилітає в Україну.