RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Стати сильними: Гриценко пояснив, чому вступ до ЄС і НАТО - не панацея для України

Україна не здатна швидко стати членом ЄС чи НАТО, а тому повинна будувати свою зовнішню політику відповідно до національних інтересів.

Таку думку на прес-конференції в Харкові висловив лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко.

"Зарубіжні партнери не дуже зацікавлені, щоб керівництво української держави займало тверду позицію, але вони сприймають аргументи, тому зовнішня політика повинна і буде відповідати нашим національним інтересам", - заявив Гриценко.

Він пояснив, що стратегія вступу до НАТО та ЄС правильна, але зважаючи на те, скільки треба зробити для цього офіційному Києву, перспектива вступу складає 5-10 років.

Політик впевнений, що Україні треба нарощувати власні сили і не варто розраховувати, що хтось сторонній вирішить проблемні питання.

"Ніхто не чекає нас з вами, наших товарів, наших виробництв. Добре, що солідарно з Україною на протидію російській агресії виступила світова спільнота. Це плюс", - каже Гриценко.

Разом із тим він зауважує, що Україна повинна бути вдячна ЄС за цю підтримку, але в питаннях власної політики мусить опиратись насамперед на внутрішню силу, що дозволить країні бути переконливою й на зовнішній арені.

"Коли країна цілісна, коли її не розривають на частини, коли в ній потужна економіка, коли люди мільйонами не виїздять, тоді наше слово будуть слухати та чути. Треба стати сильними. Ми можемо і повинні", - підкреслив Гриценко.