RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Атака на українські кораблі: країни G7 виступили з різкою заявою

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" закликали Росію звільнити захоплені біля Керченської протоки українські кораблі і моряків.

Про це йдеться в заяві країн G7, розміщеному на сайті МЗС Канади.

"Ми, міністри закордонних справ країн "Великої сімки": Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії і Сполучених Штатів Америки і високий представник Європейського союзу, висловлюємо нашу серйозну стурбованість діями Росії проти України в Керченській протоці і навколишніх водах, які небезпечно підвищили напруженість", - сказано в повідомленні.

За словами авторів заяви, використання Росією військової сили проти українських кораблів і військово-морського персоналу немає виправдання.

Країни G7 також закликали Росію звільнити затриманих екіпажі і суду і утримуватися від перешкоджання законному проходженню кораблів через Керченську протоку.

Як повідомляв "Апостроф", вранці 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил ЗС України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них.

Пізніше російські військові кораблі відкрили вогонь по українських суднах біля Керченської протоки і захопили їх. В полоні опинилися понад 20 моряків.

30 листопада українських військових моряків, яких взяли в полон у Керченської протоки, перевезли в два різні СІЗО Москви.