RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Стало відомо, коли Яценюк визначиться з виборами президента

Партія Арсенія Яценюка "Народний фронт" має намір в січні 2019 року провести з'їзд, на якому буде озвучено рішення щодо участі у виборах президента.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"На цьому форумі партія сформулює позицію щодо або висунення власного кандидата в президенти, або підтримки когось із інших кандидатів", - розповів нардеп від НФ Леонід Ємець, говорячи про запланований з'їзді.

Сам же Яценюк раніше заявив, що не має наміру боротися за президентське крісло.

"Я не в тій ситуації, щоб виступати технічним кандидатом ... Я не беру участь в (Президентський) виборах; я або виграю, або не беру участі у виборчій кампанії", - заявив він.

Варто відзначити, що за даними соціологів рівень підтримки Яценюка зараз становить менше 1%.

Тим часом політолог Петро Олещук, коментуючи ситуацію "Апострофу", заявив, що Яценюк навмисно не поспішає з оприлюдненням рішення.

"Яценюк буде тягнути до останнього з відповіддю про ставлення партії до найближчої кампанії, граючи на нервах не тільки однопартійців, а й президента Петра Порошенка", - вважає політолог.

При цьому він визнає, що складно зрозуміти, що "чим може переманити Яценюка президент, яку посаду знайти для нього, щоб нейтралізувати загрозу з його боку".

"Врешті-решт, екс-прем'єр ще може створити партію з Гройсманом (прем'єр-міністр Володимир Гройсман -" Апостроф "), дочекавшись, втім, хоча б результату першого туру", - резюмує Олещук.

Подробиці про воскресіння партії "Народний фронт" читайте в матеріалі "Апострофа": Яценюк юлить: яке майбутнє готує "Народному фронту" його лідер.