RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

Всі новини

Підтримка менше 1%: стало відомо, як партія Яценюка зібралася проходити в Раду

Лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк відправився в турне по Україні, щоб усвідомити реальний стан справ в регіональних відділеннях своєї політсили, поки його партійці готуються йти на вибори до Верховної Ради по мажоритарці.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

У матеріалі наголошується, що в регіонах вже стартувала наметова агітація "Народного фронту". Зокрема, партія розгорнула агітбригади в багатьох населених пунктах в різних куточках країни, включаючи і Київ.

Втім, практика показує, що намети не завжди використовують для реклами всієї партії. Зокрема, член фракції НФ Максим Поляков, який пройшов в Раду за списком, через партійні намети поширює газету зі звітом про свою депутатську діяльність.

Експерти припускають, що таким чином нардеп готує собі ґрунт для переобрання в нову Раду на окрузі №200 з центром в Умані.

За мажоритарним округом, судячи з усього, також має намір потрапити в Раду нинішній глава комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський.

Тим часом в партії вже почалися бродіння, які призвели до того, що партійці Яценюка почали шукати притулок в інших політсилах.

"У політичних колах, наприклад, давно ходять розмови, що один з лідерів НФ, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков веде сепаратні переговори з главою партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко ... З чуток, з цією політичною силою домовляються і ряд інших депутатів та спонсорів НФ", - йдеться в матеріалі.

Тим часом сам Яценюк не поспішає анонсувати майбутнє своєї партії. Він також мовчить і про її участь у виборах до Верховної Ради.

Як очікується, в січні партія проведе з'їзд, на якому і вирішить в якому форматі піде на вибори, а також, ймовірно, оголосить про участь свого кандидата у виборах президента або ж висловить підтримку одному з існуючих кандидатів.

На даний же момент рейтинг підтримки Яценюка серед українців становить близько 1%. Приблизно такий же відсоток українців підтримує і політсилу.

Детальніше про реанімацію "Народного фронту" читайте в матеріалі "Апострофа": Яценюк юлить: яке майбутнє готує "Народному фронту" його лідер.