RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Черкаси на межі колапсу: в мережі попередили про великі проблеми в місті

У середу, 13 грудня, Черкаська міська рада в чергове не змогла провести пленарне засідання через неявку депутатів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав керівник Черкаської міської організації партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" Сергій Рубан.

"Позавчора була аналогічна ситуація. Ігнорують сесії фракції "Батьківщина", "Свобода" "Черкащани", "Самопоміч". Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко представник партії "Батьківщина", секретар ради Ярослав Нищик представник "Свободи" теж ігнорують сесії", - повідомив він.

Політик зауважив, що Черкаси вже побили всі рекорди в спробах зібрати сесію.

"Майже 6 місяців вимагаю скликати сесію та приходять на неї депутати фракцій "БПП "Солідарність", "ПВД", "Громадянська позиція". Така ситуація відбувається з моменту таємної Канівської сесії. Схоже частина депутатів самоусунулась від сесійної діяльності", - додав він.

У свою чергу керівник фракції БПП в міськраді Костянтин Чернецький зауважив, що місто уже знаходиться "на межі колапсу через не прийняті зміни до бюджету 2018 року".

"Троллейбусний парк вже місяць не отримує зарплатню. І не отримає до кінця року необхідні 11 млн на зарплатню, шини, електроенергію. Як буде далі працювати без фінансування, не зрозуміло", - розповів політик.

Він додав, що ОСББ также не отримає 12 млн співфінансування на роботи з енергозбереження. Також не надійдуть у бюджет отримані від держави 2 млн на підтримку освіти/медицини.

Крім того, через відсутність секвестру бюджету заблоковано бюджет розвитку міста. Немає можливості оплачувати навіть виконані роботи

"І цей айсберг тільки починає проявлятися над водою, далі буде більше. На завтра, 14 грудня, призначене ще одне засідання міської ради. Закликаю усіх відсутніх колег все ж прийти та прийняти зміни до бюджету. Інакше місто скоро дійде до критичного стану", - наголосив Чернецький.