RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Чого ви до нас прийшли? Зеленський розповів про переговори з Путіним по Донбасу

Український шоумен, актор і лідер "Студії" Квартал 95" Володимир Зеленський впевнений, що війну на Донбасі можна закінчити, включивши переговорний процес, але ніяк не озброєний варіант вирішення конфлікту

Про це він розповів в інтерв'ю Дмитру Гордону.

"Давай поміркуємо. А які є шляхи? Які взагалі є форми? Мінські угоди не працюють. Правильно? Правильно. Йти туди війною? Я взагалі проти. Тому що я така людина. Я може бути жорсткий як керівник в "Кварталі", але я дуже ліберальний. Я взагалі вважаю, що вся ця тема, всі ці шматки землі, я вважаю, про людське життя. Взагалі все. Тому, я б взяв людське життя і поставив, ось наша мета - збережемо людей. Тому будь-який варіант ... ми туди підемо армією ... я прибираю цей варіант. Доведеться говорити. Ну доведеться говорити, хочемо ми не хочемо, через себе, хоч з чортом лисим готовий домовитися, аби не вмирала жодна людина. Я вважаю, що це хоча б перший крок. Перший крок - припинити стрілянину і розвивати свою країну", - сказав він.

Крім того, Зеленський поділився своїм баченням переговорного процесу.

"З росіянами? Я не думаю, що він тільки один. Я думаю, що є група. Я думаю, що група наших людей з України повинна зустрічатися з групою людей з Кремля. Тому що вони ж поставили в "ДНР" і "ЛНР", який сенс з ними говорити, якби ті вирішували - треба було з ними говорити. А так який сенс. Треба говорити з цими", - сказав він.

Крім цього він розповів, як би він вів переговори "з чортом лисим".

"Легко. Треба говорити все дуже просто. Що ви хочете? Ваші умови, чого ви до нас прийшли? Написали пункти "шо треба хлопці". Потім б я взяв ці пункти, чесно кажучи, мир то потрібен на наших умовах. А ось наші пункти. Десь посередині б зійшлися. Дуже просто вирішити що. Не вирішуй сам. Не роби з себе найрозумнішого. Завжди знайдеться найрозумніший, завжди знайдеться людина професійніше тебе. Візьми цей список, виступи по телевізору. Люди, ось список, а ось наш список. А ось вони йдуть на це. А далі люди, а вам надалі говорю: я вважаю, що треба так, але як і вибори президента, всі рішення на вас. Ось вам референдум, не хочете. Нам би сказали, да так через депутатів, поки ти проведеш референдум ... Та все просто. Та не треба нічого через ваших депутатів. Нам треба вирішити питання, так. Депутати, не хочете референдум, не даєте нам цю можливість. Гуляєте. Онлайн - по телевізору, хлопці, нам треба хоча б знати результат, що думають люди. Люди тобі голосують, однозначно "за", однозначно "проти" не буде, але буде якась то історія. Утвердилися і пішли жити", - сказав він.

Також шоумен розповів, чому президент України Петро Порошенко не домовляється за цією схемою.

"Ну я не знаю, у мене немає відповіді. Я ж тобі сказав, я пішов на хороший фільм, а потрапив на середній. Я так вважаю. Я думаю, що він дуже розумна людина, яка більшу частину часу витрачає на інші справи. У мене таке є дуже шанобливе до нього зараз пояснення", - додав Зеленський.

Детальніше про про психологічний портрет можливого кандидата в президенти Володимира Зеленського, читайте в матеріалі "Апострофа": Зеленський - заручник образу, врозріз з яким йому доведеться діяти, - політичний психолог.