RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Отруїти народ Донбасу руками Порошенко: бойовики вигадують нові фейки про ЗСУ

Бойовики так званих ЛНР-ДНР продовжують поширювати фейки про хімічну атаку на Донбасі з боку України.

Про це повідомляє "Апостроф".

Перед святами тема хіматаки почала експлуатуватися з новою силою. За версією так званого замначальника "народної міліції" ДНР Едуарда Басуріна, ЗСУ і британські інструктори не відмовилися від планів отруїти народ Донбасу, але до сих пір не зробили це через виникнення творчих суперечностей і концептуальних розбіжностей.

"Так, криваві карателі ЗСУ виявилися не такими вже й кривавими і хотіли тільки інсценувати хімічну атаку, в той час як брити зажадали реального хардкору з жертвами, кров'ю, тисячами трупів", - йдеться в повідомленні.

За словами заступника начальника "народної міліції" ДНР, так як протиріччя виявилися непереборними, винести соломонове рішення доручили Петру Порошенко.

"Для вирішення спору вирішено залучити вище керівництво в Києві. Остаточний варіант розвитку подій із застосуванням хімічних отруйних речовин вибере президент України Петро Порошенко", - заявив Басурін.

Очевидно, Порошенко вирішив не робити вибір, а реалізувати одночасно два сценарії (мудре рішення). Так, фейковий глава ДНР Денис Пушилін зазначив, що Київ створює в Україні аналог "Білих касок" - підрозділів, які будуть фальсифікувати докази хіматаки бойовиків і РФ на вільну територію України. Нагадаємо, що Росія і офіційна влада Сирії звинувачують місцеву неурядову організацію "Білі каски" у фальсифікації доказів хіматакі військ Башара Асада на сирійські міста.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - "Криваві британці, розстріли військових і трупи для мистецтва: бойовики придумали нову тактику проти України".