RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Що робили українські топ-політики 10 років тому: опубліковані фото в рамках забавного флешмобу

У мережі опублікували "передвиборну" варіацію популярного мережевого флешмобу 10 years challenge, в якому люди показують свої зміни за останні 10 років.

Чим займалися українські найбільш рейтингові можливі і офіційні кандидати в президенти в 2009 році нагадала "Українська правда".

Так, 2009 рік Юлія Тимошенко зустрічала на посаді прем'єр-міністра України. Але спокійних свят у прем'єра не було, адже на межі 2008 і 2009 років тривала "газова війна" України з Росією.

Вона закінчилася 19 січня 2009 року після довгих нічних переговорів Тимошенко з тодішнім прем'єром РФ Володимиром Путіним підписанням скандальної газової угоди "Нафтогазу" і "Газпрому".

Для самої Тимошенко нічні угоди з Путіним переросли в причину політичних нападок опонентів, а згодом кримінального переслідування режимом Віктора Януковича.

"На початку 2019 Тимошенко, здається, навіть кращу форму, ніж в 2009 році. І фізичну, і політичну. "Омолоджена" Юлія Володимирівна є №1 у всіх соціологічних опитуваннях серед тих, хто вже знає, за кого буде голосувати", - сказано в матеріалі.

У 2009 році Петро Порошенко мав багато часу для себе і духовних пошуків. З 2007 року він перестав бути депутатом і займав лише посаду голови наглядової ради Нацбанку.

До реальній політиці Петро Олексійович повернувся тільки в жовтні 2009-го, ставши міністром закордонних справ в уряді Юлії Тимошенко.

Але найбільш пам'ятними для всіх фото Порошенко десятирічної давності стали фотографії, що засвідчують його участь у хресній ході на свято Трійці. ЗМІ писали, що Петро Олексійович був присвячений в іподиякони Української православної церкви Московського патріархату.

2019 рік Порошенко зустрів великим "томос-туром" по країні, і згадувати про своє служіння Московському патріархату йому ні до чого.

У 2009 році на екрани України, Росії та інших СНД вийшла романтична комедія "Кохання у великому місті".

Сюжет її досить своєрідний. Троє друзів, один з яких грає Володимир Зеленський, втрачають свою можливість мати близькість з жінками після невдалого тосту.

"На одній з вечірок невідомий, який пізніше виявиться Святим Валентином, виголосив таке побажання героям: "Нехай те, за що випили ви (секс), буде неможливо без того, за що випив я (любов)". У 2019 Зеленський приміряв на себе абсолютно нову роль - кандидата в президенти. А почалося все, як і в згаданому фільмі, з тосту в новорічну ніч", - пишуть журналісти.

Юрій Бойко зустрічав 2009 рік, спостерігаючи за подіями в Москві. Там прем'єр Юлія Тимошенко з Володимиром Путіним вирішували долю газових угод між Україною і Росією.

Для Бойко і його партнера Дмитра Фірташа переговори в Москві мали особливе значення. З 2006 року весь російський газ йшов в Україну через легендарного посередника "РосУкрЕнерго", українську частину якого контролювала саме група Фірташа-Бойка-Льовочкіна. На початку 2009-го Тимошенко робила все, щоб їх з цього бізнесу викинути. І домоглася свого.

Тому, все той рік Бойко провів рядовим депутатом парламенту, ведучи неформальну війну з Рінатом Ахметовим за вплив на Віктора Януковича і готуючи останнього до президентської кампанії 2010 року.

У 2019 Бойко знову готується до президентських перегонів. Тепер в якості кандидата в президенти - він сам.

У 2009 році Анатолій Гриценко готувався до великого повороту в своїй кар'єрі. Восени того року Анатолій Степанович вперше балотувався в президенти України.

Головний акцент його кампанії ставилося на те, що Гриценко - чесний кандидат, колишній міністр оборони, здатний привести в країні порядок.

Минуло 10 років, Гриценко готується вже до третьої своєї президентської кампанії, але до сих пір він не втратив своєї віри в те, що "чесних більше", і тільки колишній військовий може навести порядок.

В кінці 2009 року у депутата від Блоку Юлії Тимошенко Олега Ляшка був ворог - президент Віктор Ющенко.

Саме Віктор Андрійович був об'єктом найбільш агресивних нападок Ляшко, який тоді гаряче вболівав за перемогу Тимошенко на виборах президента.

"І саме Ющенку Ляшко вдячний за одну з двох найскандальніших історій, в які він вляпався. Втомлений від постійних атаками радикального" бютівця ", Ющенко вирішив йому помститися і в грудні 2009-го розповів публіці, а в січні 2010 ще й показав документи про три кримінальні справи, судимості і "відсидки" Ляшка", - сказано в матеріалі

Минуло 10 років, і ситуація змінилася кардинальним чином. Новий рік Ляшко зустрічає в ранзі одного з можливих кандидатів у президенти, за якого "готовий проголосувати" і його колишній ворог - Ющенко.

У 2009 році Андрій Садовий був мером Львова. У 2019 м, швидше за все, він їм і залишиться.

У 2009 році Святослав Вакарчук просив український підтримати його ідею. 9 листопада він звернувся до своїх прихильників через Twitter.

Тоді "Океан Ельзи" готував новий альбом, і Вакарчук пообіцяв: як тільки навколо його ідеї збереться достатня кількість людей, він зробить те, чого всі так хочуть.

Тоді, в 2009 році, Вакарчук своє слово дотримав: тільки його аккаунт лайкнули 2010 осіб він надав всім можливість безкоштовно слухати пісню з нового альбому.

"За десять років запити українців до лідеру "ОЕ" істотно зросли, і, мабуть, простих лайків в Twitter для мотивації Вакарчука йти в президенти, чого очікують кілька років, буде мало", - сказано в статті.

Як повідомляв "Апостроф", раніше героями флешмобу зробили ліквідованих ватажків ДНР Моторолу, Гіві і Олександра Захарченко.