RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Русский мир і своя Чечня: в мережі жорстко відповіли на пропозицію кума Путіна по Донбасу

Голова політради партії "Опозиційна платформа - за життя" і кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук заявив про необхідність створення "автономного регіону Донбас" із закріпленням цього статусу в Конституції України.

Про це він сказав на першому з'їзді "Опозиційною платформи - за життя", де висловив підтримку кандидату в президенти Юрія Бойка, передає "Українська правда".

За його словами програма Бойкf передбачає повернення "людей, а не території", через їх свідомість, гарантії безпеки і вже потім варто "повертати Донбас в Україні та України на Донбас".

Медведчук зазначив, що домовленості про мир можуть бути досягнуті в чотирикутнику - Київ-Донецьк-Луганськ-Москва.

"План концепції передбачає створення автономного регіону Донбас в складі України - зі своїм парламентом, урядом та іншими органами влади", - заявив він.

Також політик додав, що пропонується внести відповідні зміни до Конституції України і додав, що це буцімто не суперечить Мінським домовленостям і законодавству України.

"Порошенко каже, що ключ від світу знаходиться в Кремлі. Знаєте, він має рацію - це дійсно так. Але в залежності від нього та інших, які рвуться до влади, ми не просто знаємо, де цей ключ, і знаємо, де знаходяться двері, до яких підходить цей ключ ", - підкреслив кум Путіна.

Пропозиція Медведчука в мережі сприйняли несхвально.

"Русскій мір хоче, щоб в Україні була своя Чечня з князьками, яка буде вічно шантажувати Київ і блокувати інтеграцію з ЄС", - написав у Twitter журналіст Денис Казанський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про візит в Донецьк людини Медведчука і зустрічі з ватажком ДНР.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика