RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Довгостроковий проект: озвучено сумний прогноз про агресію Путіна в Україні

Росіяни розглядають військовий конфлікт на Донбасі як довгострокове протистояння.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив експерт берлінського офісу Європейської ради з міжнародних відносин (ECFR) Густав Грессель.

"Війна на Донбасі, очевидно, пішла не так, як вони планували - вони серйозно прорахувалися щодо української внутрішньої політики. Однак у них до сих пір залишилися ці амбіції, тому поки рано говорити, що Росія програла, перемогла або зупинилася. Тому що для росіян це довгостроковий проект з підкорення України, і вони ще не здалися. Тому ми десь посередині всього протистояння", - говорить він.

За його словами, Кремль, на даний момент зайняв вичікувальну позицію щодо України.

"Росіяни вважають, що до сих пір можуть використовувати недостатність реформ і слабкі сторони українського державного управління, і це небезпечно. Зараз вони чекають. Росіяни майже перестали сподіватися, що вони можуть "перемогти" на президентських виборах - проросійські кандидати є, але вони не дуже популярні. Думаю, вони очікують, щоб якомога більше втрутитися в парламентські вибори, а потім спробувати підкупити людей, щоб зупинити політичний процес і поглибити неефективність української системи", - упевнений експерт.

Детальніше про те, чому росіяни ніколи не відмовляться від планів підкорити Україну, читайте в матеріалі "Апострофа": Росія ще не здалася в Україні: в чому небезпека втручання у вибори.