RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Зеленський зустрівся з важливим союзником України: фото

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Грузії Саломе Зурабішвілі, яка прибула в Україну на церемонію інавгурації.

Про це повідомляють на офіційному сайті глави держави.

Зурабішвілі побажала Зеленському успіхів на посту президента України. А сам новий глава країни зазначив свої пріоритети.

"Чому наша команда пішла в політику? Виклик номер один для нас - припинення вогню на сході, де щодня гинуть наші люди", - заявив Володимир Зеленський.

Він також підкреслив, що Україна продовжить послідовний зовнішньополітичний курс, спрямований на відновлення суверенітету і територіальної цілісності та подальший розвиток європейської та євроатлантичної інтеграції.

Крім цього, глава держави підкреслив, що одним з викликів для України є перемога над корупцією.

"У цьому питанні досвід Грузії є для нас прикладом", - додав Зеленський.

Лідери країн обговорили напрямки розвитку українсько-грузинських відносин і висловили впевненість у подальшому поглибленні стратегічного партнерства.

Зі свого боку Зурабішвілі сказала: "Всіх нас чекає ще один виклик - вибори до Європарламенту. Ми повинні об'єднати позиції України і Грузії за курсом на євроінтеграцію і членство в НАТО".

До того ж вона запросила Володимира Зеленського відвідати Грузію з офіційним візитом.

Як повідомляв "Апостроф", прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що поки глава РФ не буде вітати президента України Володимира Зеленського з минулою інавгурацією.