RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Коломойський VS Ахметов: озвучено головну сутичку на виборах в Раду і її причину

Націоналіст, письменник і лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський розповів про те, чого чекати від олігархів Ігоря Коломойського і Ріната Ахметова під час парламентських перегонів.

Своїми думками з цього приводу він поділився в інтерв'ю "Апострофу".

араз Коломойський хоче, щоб людей, на яких він буде впливати, у Верховній Раді було більше, ніж їх буде мати Ахметов. Йому це потрібно для того, щоб боротися з Ахметовим за енергоринок. Тому Коломойський буде намагатись фінансувати Юлю, давати можливість більше виступати на своєму телеканалі Ляшку, сподівається і на партію Зеленського. Тобто він сподівається мати перевагу у ВР і потроху відбирати енергоринок у Ахметова. Це і є зміст політики. Для цих людей питання, які для нас є важливими: війна, національна незалежність, українська культура, українська нація, є питаннями третього порядку. Вони ними не цікавляться. Енергоринок їх цікавить, а питання національної незалежності цікавить тільки у зв’язку з незалежністю енергоринку", - упевнений він.

За його словами, в Україні політика - це прерогатива виключно олігархів.

"У нас політикою в принципі займаються тільки олігархи: Коломойський, Пінчук, Фірташ, Медведчук, Ахметов, ну і Порошенко. Якщо олігархи за чим-небудь не стоять, то це безперспективна партія. Всі інші політикою не займаються, з них просто олігархи вибудовують пасьянси. Але ми маємо бути щасливі, що між олігархами існують протиріччя", - говорить він.

Така ситуація, на думку Корчинського, сформувалася тому, що "українське суспільство ще не встигло сформувати такі сили, які могли б тиснути на ситуацію зі свого боку".

"Все націоналісти, добровольці, волонтери - ще не настільки вагомий фактор, щоб їх не можна було ігнорувати. Будемо сподіватися, що мине якийсь час, і їх не можна буде ігнорувати. Тоді по-справжньому важливі питання стануть першорядними питаннями нашої політики", - додав він .

Детальніше про це, читайте в матеріалі "Апострофа": Зеленський боїться говорити прямо про капітуляцію України з однієї причини - Дмитро Корчинський.