RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Ігри з канібалами: офіцер США дав жорстку оцінку відносинам Європи з Росією

Європа у відносинах з Росією використовує метод батога і пряника, тим самим граючи з вогнем.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив екс-представник НАТО в Росії Гаррі Табах.

"Не впевнений щодо Франції і Німеччини, тому що ці країни постійно намагаються налагодити відносини з Росією, у них так історично склалося. Вони весь час намагаються налагодити з кимось стосунки, а потім починають воювати з ними, тому що, коли вони розуміють, що неможливо з людожерами домовлятися, вже пізно - ці людожери вже починають ногу доїдати", - сказав він, коментуючи заявку України на ПДЧ в НАТО в 2008 році.

При цьому, за його словами, "і Німеччина, і Франція розуміють, що вони грають з вогнем, коли вони мають справу з Росією".

"Вони не можуть по-іншому, тому що "Північний потік" - це мільярдна справа. Їм дуже складно боротися з цим. Європа історично така, вона дуже стара, тому часто практикує найстарішу професію світу", - додає експерт.

На думку Табаха, така гра з вогнем ні до чого доброго не приведе.

"Ще на кого-небудь нападуть, ще у когось щось відкусять. Це може бути і Казахстан, ми бачимо, що вони нервують. Ми бачимо, що Білорусія нервує, прибалти нервують. В Естонії або в Литві - найбільша кількість російськомовного населення, у яких немає навіть громадянства, вони там люди другого сорту. Росія може захотіти виправити таке неподобство - обмеження прав російськомовних, піде захищати цей світ", - резюмує він.

Докладніше про перспективи членства України в НАТО і войовничих планах Кремля, читайте в матеріалі "Апострофа": Росія - це людожер, який вас спочатку вкусить, а потім з'їсть - американський офіцер.