RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Яценюк жорстко висловився про рішення КСУ щодо дострокових виборів: відео

Рішення Конституційного суду про відповідність основному закону указу президента про розпуск парламенту "не має нічого спільного ні з законом, ні з Конституцією".

Про це заявив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк.

"Конституційний суд став політичним органом ... Те саме відбувалося в 2010 році. Тоді під тиском Януковича Конституційний суд, наплювавши на Конституцію, створює так звану коаліцію "тушок", а після того він взагалі без волі українського народу змінює українську Конституцію. Сьогодні Конституційний суд, не читаючи Конституції, пішов на поводу в політичної доцільності", - сказав Яценюк.

Він підкреслив, що вибори і так би відбулися - за конституційними нормами вони мали б пройти 27 жовтня, "і народ України мав би право обрати новий склад парламенту".

"Але політика - домінуюча. І політична доцільність отримати найвищі рейтинги - саме вона сьогодні керувала Конституційним судом. В майбутнє закладена бомба - для наступного парламенту, для чинного президента. Коли так звана суспільна доцільність, це коли рейтинг падає, - а у політиків рейтинг швидко зростає, а ще набагато швидше падає, - вимагає, щоб замінили ключові державні інституції", - наголосив він.

Яценюк наголосив, що відповідальність за це рішення несе Конституційний суд.

"Добре, що там залишилася частина суддів, для яких Конституція - це не папір із текстом, а основний закон української держави. Але погано, що домінуюча більшість наплювала на Конституцію і захотіла сподобатися новій українській владі. Це буде мати наслідки як для Конституційного суду, так і для української держави", - наголосив він.