RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Генерал пояснив, чим небезпечні для України скандальні призначення Зеленського

Нові призначення на керівні посади в оборонних відомствах знижують можливість активного протистояння конкретним агресивним діям.

Таку точку зору в інтерв'ю "Апострофу" висловив генерал Микола Маломуж.

За його словами, зараз в України немає підтримки з боку наших партнерів, тому що діяльність розвідки є неефективною.

"Наприклад, якщо ми маємо активний контакт, умовно кажучи, з керівництвом ЦРУ, ФБР, БНД або БФВ (в Німеччині), або МІ-5, Мі-6 (у Великобританії), то вони формують політику своїх держав і своїх урядів щодо України. І маючи з ними системну програму дій по Україні, ми отримуємо від них підтримку. А тепер ми цей зв'язок втрачаємо. Ми також втрачаємо геополітичну перспективу", - зазначив він.

Маломуж вважає, що у президента України Володимира Зеленського та ж "хвороба", яка була і у його попередників.

"Брати тільки своїх, відданих, які будуть виконувати завдання і вказівки, які будуть надійними, щоб, не дай Бог, щось не сказали проти. А треба на такі посади брати незалежних, професійних людей, які будуть працювати в ім'я інтересів держави, а не конкретної особи", - додав генерал.

За його словами, такі кроки знецінюють перспективи України.

"Ця хвороба була і за часів Порошенка, і за часів Януковича. Хоча в окремих випадках були хоч якісь прориви то в СБУ, то в розвідці. Приходили професіонали на якийсь час, вони виконували ці функції. Але коли вони не виконували прямих вказівок, які суперечили закону, то відбувався конфлікт інтересів між керівником спецслужби і керівником держави. Відповідно керівник спецслужби йшов, бо за логікою кадрової політики, саме вони йдуть з посад. Ось така ситуація", - резюмував він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Заразився від Порошенка і Януковича - генерал розповів про "хвороби" Зеленського