RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​Ердоган зробив заяву щодо санкцій США через російські С-400

У суботу, 29 червня, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган висловив переконання, що США не вводитимуть санкції проти Туреччини через військовий контракт з Росією.

Про це повідомляє видання DW.

Таку заяву глава Туреччини зробив після зустрічі з лідером Сполучених Штатів Дональдом Трампом, яка відбулася на полях саміту Великої двадцятки (G20) в японському місті Осака.

"Він (Дональд Трамп - ред.) особисто мені пообіцяв, що цього (введення США санкцій проти Туреччини - ред.) Не відбудеться", - сказав Ердоган, коментуючи слова Трампа, який раніше запевняв, що введе санкції проти Туреччини через придбання Анкарою російських зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) С-400 "Тріумф".

Втім, американський президент однозначно не виключав застосування санкцій проти Туреччини в разі придбання турками російських ЗРК.

У той же час Трамп згадав і те, що його попередник Барак Обама "дуже несправедливо" поводився з Туреччиною, відмовившись продати турецькій стороні американські комплекси протиповітряної оборони Patriot.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", рішення про постачання з Росії для Туреччини чотирьох дивізіонів С-400 було досягнуто восени 2017 року. Вартість контракту складає 2,5 мільярда доларів, половину суми покриє кредит.

США виступають проти угоди і заявляють про плани відмовитися від поставок до Туреччини винищувачів F-35. У НАТО побоюються, що якщо у Анкари з'являться і С-400, і F-35, то радари російських систем навчаться обчислювати і відстежувати американські винищувачі.