RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Названо дві причини, чому Росія не зможе повністю блокувати Чорне море

Російська Федерація не зможе повністю блокувати Чорне море, оскільки побоюється нових серйозних санкцій і не має достатньої економічної та військової могутності.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив екс-заступник глави Генштабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко.

"Чаша накопичення порушень з боку Росії на межі. Якщо додасться ще й Чорне море, то буде вже з верхівкою - і потече. Чого найбільше бояться росіяни? Відключення від SWIFT та інших міжнародних платіжних систем; рішучих дій щодо російських нафти і газу; заборони заходу в порти і захоплення російських суден за порушення", - зазначив він.

У той же час Романенко додав, що Росія зараз намагається розірвати коло протистояння і "зайти на міжнародний Олімп" - це і повернення в ПАРЄ, і повернення зі своїм прапором на міжнародні спортивні ігри, тому немає сенсу провокувати далі.

"Росіяни намагаються (реалізувати ідею з блокуванням Чорного моря, - "Апостроф"), але у них немає економічної та військової могутності. На їх фоні дуже активно розвивається Китай. У південно-східній частині світового океану, на Далекому Сході", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Чаша порушень Росії вже на межі, ще трохи і потече - генерал Ігор Романенко.