RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Верховна Рада обрала нового голову СБУ: результати голосування

Новим головою Служби безпеки України (СБУ) став Іван Баканов.

УРОЧИСТЕ ЗАСІДАННЯ ВЕРХОВНОЇ РАДИ IX СКЛИКАННЯ: ДИВИТИСЯ

Відповідне рішення у четвер, 29 серпня, прийняла Верховна Рада України.

Його кандидатуру підтримали 319 нардепів.

"Служба безпеки України повинна стати технологічною, швидкою і міцною", - сказав Баканов, виступаючи перед народними депутатами.

За його словами, СБУ буде реформована, і за півтора місяці планується внести на розгляд парламенту новий закон. Глава відомства вважає, що важливим елементом реформи має бути усунення деструктивної конкуренції між правоохоронними органами.

Варто зазначити, що до голосування за кандидатуру Баканова Верховна Рада звільнила з посади голови Служби безпеки України Василя Грицака. Дане рішення підтримали 333 депутати.

Як відомо, Іван Баканов - родом з Кривого Рогу і разом з українським президентом Володимиром Зеленським жив в одному під'їзді.

У 2013 році Баканов став керівником ТОВ "Квартал 95", а потім - керівником ТОВ "Студія Квартал-95". На ім'я Івана Баканова зареєстровані компанії ТОВ "Студія Квартал-95" і ТОВ "Квартал-95". Він був також главою передвиборного штабу Зеленського, коли той був кандидатом у президенти.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що народні депутати проголосували за призначення на посаду голови Верховної Ради України кандидата від фракції "Слуга народу" Дмитра Разумкова.

Прем'єр-міністром України став Олексій Гончарук.

На посаду міністра оборони призначили Андрія Загороднюка.

Також Верховна Рада України призначила міністром закордонних справ Вадима Пристайка.