RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У Кабміні провели кадрові перестановки: хто отримав важливі посади

У неділю, 29 вересня, на позачерговому засіданні Кабінету міністрів було призначено четверо заступників міністрів, а також звільнено ряд чиновників.

Про це повідомляється на сайті уряду.

Зокрема, міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов отримав ще двох заступників - Інну Мєтєлєву і Юлію Свириденко. Їх загальна кількість досягла семи осіб.

Мєтєлєва працювала в Державному казначействі та Міністерстві фінансів, проектах USAID (спеціалізація - економіка, фінанси і стратегічне планування), також обіймала посаду заступника голови правління корпорації "Сварог Вест Груп" майже 10 років (2008-2017 роки).

Свириденко з 2015 року працювала в Чернігівській обласній держадміністрації - спочатку на посаді радника з питань інвестицій та зовнішньоекономічної діяльності, потім на посаді директора Департаменту економічного розвитку.

Заступником міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Олексія Оржеля стала Ірина Ставчук. Це виконавчий директор громадської організації "Екодія", експерт з питань зміни клімату та кліматичної політики.

Заступником міністра розвитку громад і територій Олени Бабак став Юліан Чаплінський. Його профіль - питання європейської інтеграції. Раніше Чаплинський був головним архітектором Львова, очолював управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради

Кабмін також звільнив кількох заступників міністра енергетики та вугільної промисловості Наталію Бойко, держсекретаря цього міністерства Максима Немчинова, а також заступника голови Фонду державного майна Євгена Асташева.

Крім того, була також звільнена глава Державної аудиторської служби Лідія Гаврилова, яка звинувачується в корупційному злочині.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський прийняв рішення за заявою про складення повноважень секретаря Ради Національної безпеки і оборони Олександра Данилюка та збирається підписати його.