RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У Зеленського зробили важливе уточнення щодо розведення сил на Донбасі

Народний депутат від "Слуги народу" Богдан Яременко вважає, що Україна не зможе перемогти Росію в конфлікті на Донбасі зброєю, тому необхідні інші варіанти завершення конфлікту.

Про це голова парламентського комітету з питань зовнішньої політики заявив в ефірі телеканалу "1 + 1".

Політик запевнив, що він, як патріот, теж хоче перемоги в протистоянні з Росією, однак при цьому "треба враховувати реальні фактори".

"При всьому бажанні вирішити так, як ми хочемо, немає сили. Немає сили - не махай руками", - зауважив народний депутат.

Богдан Яременко запевняє, що форсувати досягнення миру на Донбасі шляхом зречення від національних інтересів ніхто не збирається. "План відведення військ уздовж всієї лінії фронту є. Але це не план "А". Це не початок плану. Це ближче до кінця", - стверджує депутат.

За його словами, досягти завдання припинення вогню одночасно скрізь і назавжди не виходить. Тому спочатку повинні послідувати інші кроки, зокрема, обмін полоненими і точкові розведення військ.

"Ви бачите, наскільки складно це йде, і ви бачите, що Україна не поступається ні в чому", - підкреслив Яременко і застеріг від інформаційних вкидань, які покликані розбурхувати суспільство.

Як повідомляв "Апостроф", раніше депутат від "Слуги народу" Богдан Яременко зробив гучну заяву про роль Кремля у створенні закону про статус Донбасу.