RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Перші підсумки зустрічі Зеленського і Путіна: що відомо

Стали відомі перші підсумки зустрічі в "нормандському форматі" в Парижі у понеділок, 9 грудня. В ході зустрічі, в якій взяли участь лідери чотирьох країн - Володимир Зеленський (Україна), Володимир Путін (Росія), Еммануель Макрон (Франція) і Ангела Меркель (Німеччина), вдалося обговорити важливі питання.

"Апостроф" публікує попередні результати переговорів по ключових для України напрямках.

Про розведення сил на Донбасі

Україна і Росія не домовилися про подальше розведення сил по всій лінії зіткнення на Донбасі. До зустрічі в Парижі помічники лідерів країн нібито погодили розведення по всій лінії зіткнення. Але в ході зустрічі до компромісу з даного питання прийти не вдалося.

Про газ

Росія і Україна домовилися щодо транзиту газу. На підтвердження цього, виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко, який також знаходиться в Парижі, заявив, що переговори щодо газу пройшли конструктивно, але уточнив, що ніяких угод сьогодні не буде.

Про обмін полонених

Як передає Громадське, на зустрічі лідерів "нормандської четвірки" в Парижі президенти України і Росії попередньо домовилися провести наступний обмін полонених до 31 грудня 2019 року.

Про Мінські угоди

Також під час зустрічі вдалося домовитися про трансформацію Мінських угод. Як передає Обозреватель, президент України Володимир Зеленський і президент Росії Володимир Путін підпишуть новий договір по Донбасу. Зокрема, мова йде про підготовку документа, який неофіційно назвали "Мінськ-3". Роботою над ним делегації чотирьох лідерів займуться відразу після саміту в Парижі. Відомо, що з української сторони над текстом працювали глава СБУ Іван Баканов, перший помічник президента Сергій Шефір, заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко і глава МВС Арсен Аваков.

При цьому, як передає Telegram-канал "Котимося!", російський голова Володимир Путін запевнив, що розмовою з президентом України Володимиром Зеленським цілком задоволений.

"Тим часом поспілкувався з учасниками нашої делегації. Один сказав: "Переговори проходять успішно". Інший дав зрозуміти, що чекати багато чого "не варто". Тим часом Путін оголосив, як ви знаєте, що розмовою із Зеленським задоволений", - йдеться в повідомленні.

Детальніше про переговори в Парижі і про головні виклики для України, читайте в матеріалі "Апострофа": Ні капітуляції: чого ми чекаємо від Зеленського в Парижі.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: