RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні задумалися над запровадженням подвійного громадянства: що зміниться

У разі запровадження подвійного громадянства в Україні, яке передбачає внесений на розгляд Верховної Ради президентський законопроект №2590, для отримання українського паспорта не потрібно буде відмовлятися від громадянства країни народження.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на інтерв'ю керівника Державної міграційної служби (ДМС) Максима Соколюка "Європейській правді".

Керівник ДМС пояснив, які зміни спричинить легалізація подвійного громадянства в Україні, ініційована президентом України Володимиром Зеленським.

"Конституційна норма про "єдине громадянство" збережеться: вона означає, що ми і далі будемо сприймати людей як громадян тільки України, незважаючи на те, чи мають вони також паспорт іншої держави. А зміна буде в тому, що ми не будемо вимагати виходу з іншого громадянства для отримання українського паспорта", - конкретизував він.

Максим Соколюк уточнив, що деякі обмеження щодо громадян з країн міграційного ризику, до яких відноситься також і Росія, як держава-агресор. У той же час, він вважає, що подвійне громадянство може перетворитися на своєрідну програму імміграції в Україну.

"Ми втрачаємо населення, дуже багато втратили економічних мігрантів. А тому повинні запропонувати певним категоріям мігрантів: "Приїжджайте в Україну". Зараз в світі в невеликому переліку країн є, за різними оцінками, від 5 до 15000000 етнічних українців, або народжені в Україні, або їх батьки народилися в Україні. Багато з них знають українську. Їх інтеграція в суспільство буде простий", - вважає чиновник.

Як повідомляв Апостроф, раніше користувачі мережі обговорювали чутки про подвійне громадянство голови президентської партії "Слуга народу" Давида Арахамії.