RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Це елемент боротьби: політолог дав цікавий прогноз щодо імпічменту Трампа

Нинішній склад Сенату не зможе усунути з посади президента США Дональда Трампа, однак процес щодо імпічменту будуть максимально використовувати його політичні опоненти на виборах.

Таку думку висловив в інтерв'ю "Апострофу" російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

На думку експерта, для усунення Дональда Трампа з посади президента США в Сенаті не вистачить голосів.

"Для цього повинні 67 сенаторів проголосувати за відсторонення від влади. Зараз в Сенаті 47 демократів. Значить потрібно ще 20 республіканців, а це неможливо. Вони з партійних міркувань цього не зроблять", - зауважив Андрій Піонтковський.

Політолог вважає, що підтримка з боку хоча б чотирьох республіканців буде великою політичною і психологічної перемогою для демократів. Це не виконає необхідну вимогу 2/3, необхідну для прийняття рішення, але кількість тих, хто проголосував за імпічмент складе 51 - це більшість у Сенаті. До того ж можна буде заявити, що обидві палати парламенту висловилися за імпічмент.

"Процес в Сенаті - це не про те, чи усунуть Трампа від влади. Це найважливіший елемент передвиборної боротьби. За цим дивляться мільйони виборців. І від того, чиї доводи здадуться переконливішими, визначиться їхня позиція на виборах в листопаді. Думаю, що 80% виборців уже визначилися, за кого голосуватимуть. Зараз йде боротьба за тих, хто не визначився", - підкреслив експерт.

На думку Андрія Піонтковського, республіканці займають в процесі щодо імпічменту Трампа помилкову позицію.

"Основна теза республіканців була такою: припустимо, що демократи мають рацію, але вчинок Трампа не такий серйозний, щоб за нього можна було усунути президента з посади. По-моєму, така позиція була помилковою. Вони побічно, але практично погоджувалися з аргументами звинувачення. Швидше за все, ты, що вагаються, подивившись все це дійство, будуть голосувати за демократів", - припустив політолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін поставив Козака, щоб він закінчив приєднання України - Андрій Піонтковський.