RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Топ-менеджер "Нафтогазу" йде у відставку: спливли гучні подробиці

Андрій Фаворов покинув посаду директора інтегрованого газового бізнесу НАК "Нафтогаз України". Він очолював інтегрований газовий бізнес компанії з кінця 2018 року.

Про це 1 квітня повідомила прес-служба "Нафтогазу".

Крім того, Фаворов залишає пост тимчасового генерального директора Укргазвидобування. Обов'язки виконуватиме Олександр Романюк, перший заступник генерального директора.

"Кадрові зміни відбуваються в межах продовження трансформації групи "Нафтогаз". Діяльність з видобутку і реалізації газу була об'єднана в один дивізіон на період дії ПСО (покладання спеціальних обов'язків). З 1 травня 2020 року Україна взяла на себе зобов'язання повністю лібералізувати ринок поставки газу побутовим споживачам і забезпечити умови для конкуренції в цьому сегменті. Дія ПСО припиняється, тому "Нафтогаз" адаптує структуру до нових ринкових умов і переглядає логіку інтеграції ", - відзначили в" Нафто газі ".

Як заявив голова правління компанії Андрій Коболєв, робота Фаворова привернула в "Нафтогаз" нових комерційних партнерів в Європі.

"Ми утримали видобуток газу, зменшили виробничі витрати. Але, на мій погляд, головне, що вдалося зробити - це перезавантажити функцію охорони праці та промислової безпеки, ініціювати на всіх рівнях компанії зміни щодо питань безпечного виробництва, цінності життя", - зазначив Коболєв.

Нагадаємо, що 20 березня Фаворов заявив про те, що у нього і його дружини виявлено коронавірус. 24 березня повторний тест на вірус був негативним.