RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

Всі новини

На Заході назвали головну слабкість Путіна у війні проти України

Заступник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Деніел Фрід заявив, що стратегія Росії в питанні війни на Донбасі не буде мати ефективності, оскільки не враховує зміни в українському суспільстві.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Україна 24".

Фрід зазначив, що українці ще з часів "помаранчевої революції" навчилися своїм прикладом доводити "брехливість" російської пропаганди.

"Слабкість Путіна в тому, що він стверджує, що української нації не існує, крім як в міфології окремих західноукраїнських націоналістів", - наголосив Фрід.

Дипломат додав, що одним із доказів сили нової української ідентичності стала всенародна підтримка виконавиці Джамали на "Євробаченні" 2016 року, коли вона виступила з піснею, присвяченою депортації кримських татар, і посіла перше місце.

Як повідомляв "Апостроф", французька письменниця Галя Акерман, яка досліджує відносини України і Росії, вважає, що глобальне падіння цін на нафту і пандемія коронавірусу можуть значно підірвати міцність режиму президента РФ Путіна і викликати масове невдоволення населення.