RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Перетворити Крим на острів: Чубаров оцінив гучну ідею з "покарання" Кремля

Висловлювана деякими експертами ідея про будівництво каналу з метою відокремити окупований Крим від материка є абсурдною, і з військової, і з екологічної точки зору.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів екс-народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Я не інженер, ані військовий фахівець, але, переконаний, ідея абсурдна з будь-якої точки зору, особливо військової. XXI століття на подвір'ї: ракетні системи, військова авіація, десантні війська ... Я вже не кажу про непередбачувані екологічні наслідки, які настануть в результаті реалізації такої ідеї ... ", - сказав він.

Чубаров нагадав історію - Крим є історичною батьківщиною кримських татар, на якій вони сформувалися як етнос, Крим понад 300 (!) Років був центром державності кримських татар - Кримського ханства. Всі біди і нещастя Криму і його корінного народу почалися з моменту першої анексії Криму Російською імперією - з 1783 року. Апогею політика Москви щодо знищення кримськотатарського народу досягла в 1944 році і тривала аж до розпаду СРСР.

"Але кримські татари вижили у вигнанні, повернулися назад на свою землю, яка знаходиться в складі незалежної України ... Так що краще зосередити всі зусилля та підтримку міжнародної спільноти навколо реальних планів деокупації Криму. Тобто, не Перекоп перекопувати, а окупантів гнати з кримської землі за Керченську протоку ...", - зазначив глава Меджлісу.

Детальніше читайте в інтерв'ю Рефата Чубарова "Апострофу": У Путіна свербить і горить, він готує нові дії проти України - Рефат Чубаров.