RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Росіяни б'ють по обличчю: політтехнолог назвав головний виклик для Зеленського

Президенту Володимиру Зеленському рано чи пізно доведеться відмовитися у взаєминах з РФ від установки "просто перестати стріляти", а також чітко дати зрозуміти росіянам, що ніяких кулуарних угод по Криму (перш за все, по зняттю водної та транспортної блокади) не буде.

Про це повідомив "Апострофу" політичний технолог Олексій Голобуцький.

За його словами, Україна повинна дати зрозуміти Росії, що дніпровська вода піде в Крим лише після того, як звідти піде держава-окупант.

Політтехнолог підкреслив, що після попередніх заяв керівництва "Слуги народу" з приводу поставок води в Крим залишився мутний "політичний осад", так само як після недавньої колонки Володимира Зеленського в New York Times, де він постарався зайвий раз не зачіпати Москву.

"У них (зовнішньополітична команда президента Зеленського, - "Апостроф") є така установка, що не можна ні про що домовлятися, якщо при цьому називати речі своїми іменами. Хоча такий підхід абсолютно програшний. Він послаблює переговорні позиції Києва і підриває міжнародну підтримку. В якийсь момент нашій владі просто набридне, що росіяни їм буквально кожен день б'ють по обличчю, і в разі чергової ескалації Зеленському доведеться віддавати наказ стріляти у відповідь. Для нього це стане величезним викликом, хоча його оточення поки може цього до кінця не розуміти" , - сказав Олексій Голобуцький.

Детальніше про те, які важелі тиску на Москву залишилися у Києва, та наскільки ймовірним є те, що лідер української держави ними скористається, читайте в матеріалі "Апострофа": Зеленський та анексований Крим: які можливості ще залишилися у Києва?