RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Гвалтують Конституцію: мер міста на Донбасі різко висловився про рішення по переговорах у Мінську

Мер нині окупованого міста Олександрівськ Луганської області Микола Греков різко відреагував на рішення української влади включити в переговори по Донбасу в Мінську журналістів Сергія Гармаша та Дениса Казанського.

Відповідну заяву він зробив в ефірі"Апостроф ТБ".

"Мером я є з 2010 року. З 2014 року я говорю цим дурням у владі, що в процес (переговорів по Донбасу, - "Апостроф") потрібно обов'язково залучити представників місцевого управління з окупованої території, які не зрадили присягу. Мене не чують, і сьогодні мене дивує, хто, чому, за яким принципом включив даних людей у даний процес і яке вони мають відношення до даного процесу. Тому я, на жаль, не розумію, сьогодні тих людей, які впливають на переговори в Мінську, і мені здається, що вони роблять все, щоб не домовитися", - зазначив Греков.

Він додав, що залучення до переговорів журналістів може тільки погіршити ситуацію, адже вони по суті не представляють інтересів населення Донбасу і облаштували своє життя в столиці.

"Мені багато разів пропонували не втручатися в цей процес і не порушувати це питання, а я піднімаю його з 2014 року, тому що ці дурні в парламенті, ці дурні в Кабінеті міністрів, і ці дурні нинішні в Адміністрації президента є злочинцями, гвалтуючи весь час Конституцію України, не вживаючи ніяких заходів по врегулюванню ситуації на окупованій території", - підсумував Греков.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Мінську пройшов черговий раунд переговорів ТКГ, після яких представник РФ Борис Гризлов заявив, що представники Києва нібито під різними приводами зірвали роботу чотирьох підгруп контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України.